посети ни във

Facebook

КОГА Е НАЙ – ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ ОТ ГОДИНАТА ДА ПОСТРОИТЕ СВОЯ БАСЕЙН?

Публикувана на 30.03.2023

Първият въпрос, който си задават нашите клиенти след като решат да построят своя басейн е, кога е най – подходящият момент да го направят? Отговорът на много експерти е есента. Идеята е, че тогава строителните фирми не са в сезон и е възможно да получите по – ниски цени за материали и труд. Има различни мнения по въпроса, тъй като всеки сезон има своите плюсове и минуси, щом става въпрос за строителство на басейни.
На пролет, когато времето започва да се затопля ,много хора решават да реализират плановете си и да построят своя басейн, без значение открит или закрит. Плюсът тук е, че ще имате възможност да се наслаждавате на новият си басейн през цялото лято. От друга страна с покачването на температурите става и по – трудно да откриете изгодни предложения. Завършването на проекта може да се забави, заради постоянно променящото се време и заетостта на компаниите за басейни.
Началото до средата на лятото е може би един от най – неподходящите периоди за изграждане на басейн. В сравнение с другите годишни сезони, цените са по – високи, добрите компании за басейни имат проекти за изпълнение, а Вие дори няма да имате цял сезон , за да използвате басейна си. Построявайки басейна си преди началото на лятото, не просто  намалите разходите за него, но и си подарявате повече щастливи моменти е горещите летни дни.
Инсталацията на водно съоръжение през есента има един недостатък – ще трябва да изчакате няколко месеца преди да го използвате. Ако разбира се, не живеете на място с целогодишно високи температури. Предимството, както вече казахме, е ниската заетост на строителните компании и възможността да се възползвате от преференциални цени. В това време на годината почвата обикновено е по – суха, което улеснява и ускорява строителния процес.
Зимният сезон е подходящ за строителство, докато климатичните условия го позволяват. Началото на зимата до края на годината е може би най – подходящото време за преговори и сключване на договори. С идването на новата година често настъпват промени в цените за материали и труд, които почти винаги са по – високи от досегашните.

Подобни статии